Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

Urheilijan terveydenhuolto

KIHU rakentaa kokonaisvaltaista ja rakenteeltaan järjestelmällistä urheilijaterveydenhuoltoa yhdessä Olympiakomitean, Liikuntalääketieteen keskusten ja Urheiluakatemioiden kanssa. Korkeatasoisen ja joustavan terveydenhuoltojärjestelmän painopiste on ennaltaehkäisevässä toiminnassa. Tavoitteena on lisätä urheilijoiden terveitä harjoituspäiviä, urheilulääketieteen asiantuntijuutta sekä moniammatillista yhteistyötä.

Painopisteet 2017-2020:

  • Toimitaan koordinoivassa roolissa ja koulutusyksikkönä liikuntalääketieteen erikoislääkärikoulutuksessa yliopistojen lääketieteellisten tiedekuntien
  • Johdetaan Olympiakomitean terveydenhuollon verkostojen toimintaa.
  • Tarjotaan ja kehitetään moniammatillisia terveydenhuollon palveluja Jyväskylän Urheiluakatemialle, lajiliitoille ja urheilijoille. Lisäksi Hippos 2020 -hanke tarjoaa mahdollisuuden rakentaa terveydenhuollon palveluja, kuten sairauksien ja vammojen ennaltaehkäisevää toimintaa, osaksi päivittäisvalmennusta.
  • Kehitetään tutkimus- ja palveluyhteistyötä liikuntalääketieteen keskusten, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Jyväskylän yliopiston kanssa.