Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä

COVID-19 koronavirusinfektio urheilijalla -tutkimus

Koronapandemia on vaikuttanut urheilijoiden elämään voimakkaasti. Tieto viruksen aiheuttamasta riskistä urheilijan terveydelle ja suorituskyvylle on tärkeää. Tekijät, jotka vaikuttavat koronaviruksen leviämiseen urheilun ympäristössä, on ymmärrettävä, jotta ennaltaehkäisevät toimenpiteet kohdennetaan vaikuttavasti. Kilpa- ja Huippu-urheilun tutkimuskeskuksen johdolla kerätään tietoa COVID-19 koronavirusinfektion määrästä ja tartuntareiteistä urheilijoilla Suomessa, taudinkuvasta ja taudin pitkäaikaisvaikutuksista urheilijoilla sekä sitä, miten urheilijat palaavat harjoitteluun COVID-19 infektion jälkeen.

Tutkimuksesta vastaa LT Maarit Valtonen ja tutkimuksen rekisterin pitäjä on Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU (rekisteriseloste).

Jos sairastut hengitystieinfektioon ja sinulla on todettu koronavirusinfektio tai epäillään sitä, ilmoittaudu tutkimukseen linkistä:
https://webropol.com/s/covid19urheilijalla

Tämän jälkeen sinuun otetaan yhteyttä puhelimitse ja saat tiedotteen tutustuttavaksi ja täytettäväksi oirepäiväkirjan sekä suostumuslomakkeen. Lisäksi vastaat sähköiseen kyselyyn 1 ja 6 kuukauden päästä sairastumisesta.

Kiitos panoksestasi tutkimukseen ja tiedon lisäämiseen!

 

Tiedustelut

Tutkimuksen johtaja
LT Maarit Valtonen
maarit.valtonen@kihu.fi

Erikoistutkija
LT Katja Mjösund