Anssi Saari aloittaa urheilufysiologian asiantuntijana KIHUssa

Anssi Saari aloittaa urheilufysiologian asiantuntijana

Espoosta kotoisin oleva Saari lähti opiskelemaan aikanaan Englantiin ja valmistui Loughboroughn yliopistosta urheilu- ja liikuntatieteiden kandidaatiksi vuonna 2013. Jatko-opintoihin hän suuntasi Yhdysvaltoihin ja valmistui liikuntatieteiden tohtoriksi Kentuckyn yliopistosta vuonna 2019. Hän on myös sertifioitu fysiikkavalmennuksen asiantuntija kunniamaininnalla (CSCS *D, National Strength and Conditioning Association).

Saarelle on kertynyt työkokemusta mm. liikuntatieteiden opetuksesta ja tutkimustyöstä yliopistoissa sekä fysiikkavalmennuksesta eri palloilulajeissa niin suomessa kuin ulkomailla. Aikaisempiin työtehtäviin on kuulunut lisäksi urheilijoiden kuormituksen ja palautumisen seurantaa sekä suorituskyvyn testausta useissa eri lajeissa. Hän on toiminut myös Ohion yliopistossa Human Performance -maisteriohjelman koordinaattorina.

Omaa lajitaustaa Saarella on pääasiassa palloilulajeista, kuten jalkapallosta, jääkiekosta ja amerikkalaisesta jalkapallosta, joista viimeksi mainitusta on saavutuksena Suomen mestaruus vuodelta 2011. Lajitaustansa kautta hän monipuolistaa KIHUn urheilufysiologian alueen osaamista.

– Olen erittäin innoissani saadessamme Anssin vahvistamaan urheilufysiologista osaamistamme. Uskon, että hänen vahva joukkuelajitausta ja kokemus fysiikkavalmennuksesta tuo uudenlaista osaamista KIHUun ja suomalaiseen huippu-urheiluun. KIHUn vahvuus on työtekijöidemme osaamisessa ja sitä pyrimme vahvistamaan jatkuvasti, jotta pystymme tukemaan urheilijoita, valmentajia ja lajeja mahdollisimman hyvin, toteaa Valmentautumisen tuki -yksikön päällikkö Ville Vesterinen.