Sponet

Urheilututkimuksia maailmalta

Etsi tietoa yli 100 000 urheilututkimuksen tietokannasta

SPONET-tietokanta tarjoaa laajan kokoelman valikoituja soveltavan huippu-urheilututkimuksen julkaisuja ympäri maailmaa. Tietokanta kasvaa kuukausittain noin 300 uudella julkaisulla.

Useat tietokannan julkaisuista ovat lähtöisin kansainvälisistä tiedelehdistä, joissa on rajoitetut käyttöoikeudet. Siten osasta julkaisuja voi lukea vapaasti ainoastaan tiivistelmän ja koko artikkelin lukuun vaaditaan esim. jonkin yliopiston ja muun oppilaitoksen verkkoyhteyden kautta tuleva tai erikseen maksettu lukuoikeus. Kuitenkin jo yli puolet julkaisuista ovat ns. Open access -lehtiä, joiden sisältöjä pääsee lukemaan vapaasti kuka tahansa.

Sponetia ylläpitää Saksan Leipzigissa sijaitseva soveltavan huippu-urheilututkimuksen keskus IAT.

Tietokannan ns. suomiversio toimii osoitteessa sponet.fi ja on kaikkien vapaasti käytettävissä ilman mitään erillisiä käyttöoikeuksia.

Käyttäjälisenssillä lisää toimintoja

Erillisellä maksullisella käyttäjälisenssillä (50 €/v) saa lisäominaisuuksia verrattuna ilmaiseen käyttöön. Kirjautuneena käyttäjänä on mahdollista tallentaa omat hakutuloksensa ja jakaa niitä edelleen esim. sähköpostilla. Lisäksi käyttäjä voi asettaa niin sanotun hakuvahdin, jolloin käyttäjä saa haluamiltaan aihealueilta päivittäin tai viikoittain tietokannan uusien julkaisujen osumat suoraan omaan sähköpostiinsa.

Jos käyttäjälisenssi kiinnostaa, ota yhteyttä: info@kihu.fi!