VASTUULLISUUS

Vastuullisesti huipulle

KIHUn vastuullisuusohjelma

KIHUn vastuullisuusohjelma valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2023 aikana. Ohjelma tulee pohjautumaan pääosin suomalaisen urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaan 2020-2024. Sen lisäksi ohjelma sisältää KIHUn omalle toiminnalle tärkeä erikoisalueen liittyen urheilun tki- ja asiantuntijatoimintaan.

Ohjelman osat ja työn tilanne:

  • Reilu kilpailu KIHUlla (valmis)
  • Vastuullinen TKI- ja asiantuntijatoiminta (kesken)
  • Hyvä hallinto (kesken)
  • Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo (kesken)
  • Turvallinen toimintaympäristö (kesken)
  • Ympäristö ja ilmasto (kesken)

Reilu kilpailu KIHUlla

Antidopingohjelma ja kilpailumanipulaation torjunta

Reilun kilpailun ohjelman päätavoitteena on edistää puhdasta urheilua sekä torjua kilpailumanipulaatiota Suomessa ja kansainvälisesti yhteistyössä Suomen Urheilun Eettisen Keskuksen (SUEK) kanssa.

KIHU ja sen työntekijät sitoutuvat noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa Maailman antidopingsäännöstöä ja Suomen antidopingsäännöstöä. Lisäksi KIHU toimii yhteistyössä SUEKin kanssa dopingvalvonnan toteuttamisessa, esimerkiksi mahdollistamalla dopingtestauksen tiloissaan, tarvittavien tietojen toimittamisessa sekä dopingrikkomusten selvittämisessä. Toimiessaan urheilijoiden, valmentajien ja muiden urheilijoiden tukitahojen kanssa KIHUn työntekijät noudattavat ilmoitusvelvollisuutta.

Lisäksi KIHU sitoutuu ehkäisemään kilpailutulosten tai -tapahtumien manipulointia. Toiminnan tavoitteena on tiiviissä yhteistyössä SUEKin ja muiden urheilun toimijoiden ja sidosryhmien kanssa vaalia rehellistä urheilua ja taata kaikille oikeus reiluun ja tasavertaiseen liikuntaan ja urheiluun. Lisäksi KIHUn työntekijä ei saa itse tai edustajansa kautta lyödä vetoa sellaisista kilpailukohteista, joista hänellä on sisäpiiritietoa.

Koko ohjelman pääset lukemaan tästä:

Ilmoita urheilurikkomuksesta!

KIHUn työntekijöillä, kuten kaikilla urheilutoimijoilla, on velvollisuus ilmoittaa epäilemästään tai tietämästään dopingin käytöstä tai muusta dopingrikkomuksesta. Pääasiallisena ilmoituskanavana toimii SUEKin ylläpitämä ILMO-järjestelmä.

Samoin mikäli KIHUn työntekijä epäilee tai havaitsee kilpailumanipulaatiota joko itselle ehdotettuna tai muutoin, hän on sitoutunut ilmoittamaan siitä välittömästi kyseisen urheilulajin lajiliitolle ja SUEKille ensisijaisesti ILMO-kanavan kautta.

ILMO-ilmoituspalvelu logo

ILMO-kanava

Jokaisella on oikeus ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa.

SIIRRY ILMOON
KAMU-lääkehaun logo

KAMU-lääkehaku

KAMU-lääkehausta voit tarkistaa Suomesta saatavien resepti- ja itsehoitolääkevalmisteiden sallittavuuden urheilussa.

SIIRRY KAMUUN

Puhtaasti paras -koulutukset urheilutoimijoille

Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen avulla niin urheilijat, urheilijan tukihenkilöt kuin kaikki muutkin urheilutoimijat voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu Maailman antidopingsäännöstöön, joka tuli voimaan 1.1.2021.

Reilusti paras -verkkokoulutus auttaa niin urheilijoita kuin muita urheilutoimijoita tunnistamaan kilpailumanipulaation ilmiönä sekä antaa työkaluja sen kohtaamiseen.

 

Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen logo

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Opi ja varmista tietosi antidopingasioista Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen avulla. Verkkokoulutus soveltuu kaikille urheilutoimijoille.

LUE LISÄÄ
Reilusti paras -verkkokoulutuksen logo

Reilusti paras -verkkokoulutus

Opi ja varmista tietosi kilpailumanipulaatioasioista Reilusti paras -verkkokoulutuksen avulla. Verkkokoulutus soveltuu kaikille urheilutoimijoille.

LUE LISÄÄ