Aki Salo KIHUn uudeksi johtajaksi

Hän aloittaa tehtävässä nykyisen johtajan Sami Kalajan eläköidyttyä vuoden lopussa. Uuden johtajan tehtävään saatiin kaikkiaan 16 hakemusta.

– Aki Salo on tehnyt pitkän uran urheilun ja tutkimuksen parissa. Hän on ollut mukana useissa huippu-urheilumenestykseen johtaneissa prosesseissa. Uskomme, että hänen kansainvälinen osaaminen ja verkostot ovat eduksi KIHUn sekä suomalaisen huippu-urheilun kehittämisessä, toteaa KIHUn hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Karjalainen.

Tällä hetkellä Bathin yliopistossa Iso-Britanniassa työskentelevä Aki Salo on valinnastaan erittäin iloinen.

– Valinta on todella hieno juttu. On mahtava palata 25 vuoden jälkeen takaisin Suomeen ja päästä jakamaan sitä tietoa ja kokemusta mitä on maailmalta tarttunut mukaan.

Salon mukaan on vielä hieman liian aikaista lähteä sanelemaan mitä uudistuksia hän mahdollisesti tuo mukanaan KIHUun.

– Aluksi pitää tietysti perehtyä siihen, miten KIHU tällä hetkellä toimii suomalaisessa huippu-urheiluverkostossa ja kuulla henkilökunnan sekä keskeisten sidosryhmien ajatuksia. Uskon kuitenkin, että joitain uudistuksia pystyn toimintaan tuomaan. Iso-Britannian huippu-urheilusta saatu kokemus auttaa varmasti osaltaan tässä prosessissa

Aki Salo, 54, on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri (LitM) ja filosofian tohtori (PhD, urheilubiomekaniikka). Hän siirtyy KIHUn johtajan tehtävään apulaisprofessorin virasta Bathin yliopistosta Isosta-Britanniasta. Ennen Iso-Britannian aikaa hän ehti työskennellä myös KIHUlla noin 2,5 vuoden ajan biomekaanikkona. Iso-Britanniassa hän on yliopiston tutkimus- ja opetustyön lisäksi toiminut yleisurheilussa ja kelkkailussa maajoukkueiden valmennuksen tukena. Salon käden jälkeä näkyy näissä lajeissa 20 olympia- ja MM-mitalin taustalla.