Kestävyysjuoksijoita juoksemassa yleisurheilukilpailussa. Juoksijat kuvattu radan sisäpuolelta ja juoksevat vinosti ohi kameran. Aurinkoinen ilma.

Kestävyysvalmennus Suomi -hanke jatkaa suomalaisen kestävyysvalmennuksen kehittämistä laajalla yhteistyöllä

Vuonna 2016 alkanut kestävyyslajien yhteistyö ja kehittäminen on saanut uutta rahoitusta ja uuden nimen. Kestävyysvalmennus Suomi -hankkeelle on myönnetty Urheiluopistosäätiön toimesta 20 000 € suuruinen tutkimushankeapuraha vuosille 2024–2026. KIHUn koordinoimaa hanketta toteutetaan yhteistyössä Liikuntakeskus Pajulahden, Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön, Helsingin urheilulääkäriaseman, Helsingin yliopiston Liikuntalääketieteen yksikön ja Jyväskylän yliopiston Vuokatin liikuntateknologian yksikön kanssa.

Hankkeen tavoitteena on edelleen jatkaa valmennustiedon jakamista valmentajien ja asiantuntijoiden kesken liveseminaareissa sekä vuosittaisessa Kestävyysseminaarissa. Kestävyyslajien liveseminaareissa on tähän mennessä nähty jo 67 eri lajien valmentautumiseen syventyvää asiantuntijaesitystä, jotka kaikki löytyvät KIHUTV-kanavalta Youtubesta. Näillä videoilla on jo yhteensä noin 74 000 katselukertaa.

Lisäksi hankkeen tavoitteena on kehittää kestävyyslajien maajoukkuevalmentajien yhteistyötä ja parantaa maajoukkuevalmentajien ja valmennuksen eri osa-alueiden asiantuntijatahojen yhteistyötä. Edellä mainittujen asioiden lisäksi hankkeessa jatketaan maajoukkuetason kestävyysurheilijoiden korkeapaikan harjoittelun hemoglobiinimassavasteiden seurantaa Helsingin urheilulääkäriaseman toimesta.

Kestavyys.fi-sivusto kokoaa yhteen myös Kestävyysvalmennus Suomi -hankkeen sisältöjä kuten kestävyyslajien valmennustietoa ja ajankohtaisimmat kestävyysuutiset. Sivuston materiaalipankista löytyy muuan muassa aikaisempien Kestävyysseminaarien esityksiä sekä asiantuntijakirjoituksia.

Lisätietoja:

Urheilufysiologian asiantuntija Jussi Mikkola, KIHU, p.040 517 5351, jussi.mikkola@kihu.fi