KIHU Syke_ KIHUn uusi logo vuonna 2022 jossa KIHU-teksti ja viiva sen alla

KIHU uudisti nimensä ja brändinsä

Strategia- ja brändiuudistuksen myötä KIHU muutti pitkän toimintanimensä ja tunnetaan jatkossa nimellä Huippu-urheilun instituutti KIHU. Englanniksi nimi kääntyy muotoon Finnish Institute of High Performance Sport. Samassa yhteydessä uudistettiin myös KIHUn logo ja visuaalinen ilme.

Toiminnan painottuessa uuden strategian mukaisesti yhä enemmän huippu-urheiluun ja myös muuhun kuin pelkkään tutkimukseen oli nimenvaihdos perusteltu asia. Samalla nimi tuli helpommin lähestyttäväksi myös kansainvälisesti. Uudesta pitkästä nimestä huolimatta lyhyt KIHU-nimi säilyy käytössä ja ensisijaisena nimenä, kun puhutaan instituutin toiminnasta.

– Vaikka luovuimme tutkimus-sanasta nimessämme, se ei kuitenkaan tarkoita, että emme enää tekisi tutkimusta. Itse asiassa meillä on parhaillaan käynnissä useampia tutkimusprojekteja kuin pitkiin aikoihin, kertoo KIHUn johtaja Aki Salo.

KIHUn uudesta logosta pyrittiin tekemään nykyaikainen ja mahdollisimman yksinkertainen, jotta sitä on helppo käyttää eri yhteyksissä. Tekstin alla oleva pisteviiva kuvastaa KIHUlla tehtävää tiedon tuottamiseen ja hyödyntämiseen pohjautuvaa huippu-urheilun kehittämistä. Viiva on helppo yhdistää mielessä erilaisiin graafeihin ja käyriin.

Päivitys myös KIHUn alabrändien nimiin ja logoihin

Kuntotestausta, valmennuspalveluja, urheilufysioterapiaa ja tilaustutkimuksia tarjoaa jatkossa KIHU Sports Lab (ent. Sports Lab Jyväskylä), joka toimii KIHUn tytäryhtiön SRD Oy:n kautta. Vastaavasti urheilijoiden harjoitteluvalmiutta, vammakuntoutusta ja terveydenhuoltoa kehitetään jatkossa KIHU Training Roomissa (ent. Training Room Jyväskylä).

Näillä muutoksilla edellä mainitut toiminnot yhdistyvät aikaisempaa selkeämmin KIHUn laajan osaamisen ja toiminnan kokonaisuuteen.

KIHUn tarina