Perustuuko valmennuksesi tietoon vai arvailuun?

Laaja valikoitujen urheilututkimusten tietokanta

SPONET-tietokanta sisältää yli 80 000 valikoitua huippu-urheiluun liittyvää julkaisuja. Nämä voivat olla tutkimusartikkeleita, seminaariesityksiä, kirjoja, opinnäytetöitä, infografiikoita jne. Seurannassa on jatkuvasti lähes 400 eri lähdettä, joista vain laadukkaimmat julkaisut valitaan tietokantaan. Tietokanta päivittyykin noin 350-400 julkaisulla joka kuukausi ja lisäyksiä tehdään päivittäin. SPONET on saksalaisen IAT:n (Institute for Applied Training Science) omistama ja ylläpitämä palvelu.

Useat tietokannan julkaisuista ovat lähtöisin kansainvälisistä tiedelehdistä, joissa on rajoitetut käyttöoikeudet. Tämä tarkoittaa sitä, että osasta julkaisuja voi lukea vapaasti ainoastaan tiivistelmän ja koko artikkelin lukuun vaaditaan esim. jonkin yliopiston ja muun oppilaitoksen verkkoyhteyden kautta tuleva tai erikseen maksettu lukuoikeus. Onneksemme kuitenkin edellä mainituista noin 400 lähteestä jo yli puolet ovat ns. Open access -lehtiä, joiden sisältöjä pääsee lukemaan vapaasti kuka tahansa.

Sponet.fi on avoin kaikille

Tietokannan ns. suomiversio toimii osoitteessa sponet.fi ja on kaikkien vapaasti käytettävissä ilman mitään erillisiä käyttöoikeuksia. Käyttöliittymän kieli on valittavissa mieltymyksen mukaan joko suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai saksaksi. Julkaisujen sisältö on kuitenkin aina ko. julkaisun lähdekielellä. Hakutuloksia voi kuitenkin rajata hyvin monipuolisesti mm. ajankohdan, kielen, julkaisutyypin tai aihealueen mukaisesti.

Käyttäjälisenssillä lisää toimintoja

Erillisellä maksullisella käyttäjälisenssillä on mahdollista tallentaa omat hakutuloksensa ja jakaa niitä edelleen. Lisäksi voi asettaa niin sanotun hakuvahdin, jolloin käyttäjä saa haluamiltaan aihealueilta päivittäin tietokannan uusien julkaisujen osumat suoraan omaan sähköpostiinsa. KIHUlla hallinnoi näiden lisenssien jakamista käyttäjille ja on lähiaikoina suoraan yhteydessä mm. valmennuskeskuksiin, urheiluakatemioihin ja lajiliittoihin lisenssien käyttöönotosta.

 

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Riku Valleala, p. 0503281174, riku.valleala@kihu.fi
johtaja Sami Kalaja, p. 0400388048, sami.kalaja@kihu.fi