Vuokatin huippuseminaarissa palataan Pyeongchangin tunnelmiin

Pohjoismaiden menestystä talviolympialaisissa ruotiva Post Olympic Winter Games 2018 -seminaari pidetään Vuokatissa 28.-29.6.2018. Se tarjoaa huippuluokan puhujia eri Pohjoismaista niin johdon, valmennuksen kuin huollonkin näkökulmasta. Suomalaisina puhujina ovat mm. Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtajan paikan kesäkuun lopussa jättävä Mika Kojonkoski, olympiavoittaja Iivo Niskasen valmentaja Olli Ohtonen ja olympialaisissa pronssia voittaneen naisten jääkiekkojoukkueen valmentaja Pasi Mustonen.

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU liittyivät viime vuonna Scandinavian Network of Elite Sport -verkostoon. Verkosto järjesti Rion olympialaisten jälkeen seminaarin Göteborgissa, jossa aiheena oli pohjoismaiden menestyminen kesälajeissa. Nyt on vuorossa vastaava seminaari talviolympialaisiin liittyen, jonka tiedekunnan Vuokatin liikuntateknologian yksikkö ja KIHU ovat saaneet järjestettäväkseen.

Liikuntatieteellisen tiedekunnan dekaani Ari Heinonen toteaa tyytyväisenä: ”Vuokatin yksikkö ja KIHU olivat osaltaan merkittävällä tavalla edistämässä suomalaisten menestystä Korean talviolympialaisissa ja on hienoa, että olemme saaneet järjestettäväksi huippu-urheiluun keskittyvän seminaarin, jonka puhujalista on todella vakuuttava. Tiedekunta haluaakin jatkossa entistä näkyvämmin panostaa huippu-urheiluun liittyvään tutkimukseen. Tämä pohjoismainen huippu-urheiluverkosto ja tämänkaltaiset seminaarit sopivat hyvin tähän strategiaan.”

Seminaarin ohjelma, ilmoittautumisohjeet ja lisätietoja: https://www.postowg2018.fi/

Scandinavian Network of Elite Sport: http://projects.au.dk/scandinavian-network-for-elite-sport/