TKI-projektit

AWARE1-tutkimus

Hengitystieinfektioiden kansainvälistä tutkimusta

Kansainvälinen AWARE1-tutkimus kerää tietoa urheilijoiden ja aktiivikuntoilijoiden hengitystieinfektioista.

Koronapandemia on vaikuttanut urheilijoiden elämään koko maailmassa. Tieto viruksen vaikutuksesta urheilijoihin ja urheiluun on tärkeää. Kansainvälinen tutkimusryhmä selvittää Athletes With Acute Respiratory InfEction (AWARE) -tutkimuksessa koronavirusinfektion ja myös muiden hengitystieinfektioiden vaikutusta urheilijoiden terveyteen.

Suomesta tutkimusryhmässä ovat mukana Huippu-urheilun instituutti KIHUn tutkijat LT Katja Mjøsund ja LT Maarit Valtonen.

Tutkimuksen ensimmäisessä osassa kerätään anonyymisti lyhyellä verkkokyselyllä tietoja urheilijoiden ja kuntoilijoiden sairastamista hengitystieinfektioista ajanjaksolla 1.2.2020-31.8.2020. Jos olet 18–60-vuotias kilpaurheilija tai vähintään 3 kertaa viikossa harjoitteleva kuntourheilija ja sinulla oli hengitystieoireita edellä mainittuna aikana, voit täyttää kyselyn alla olevassa osoitteessa. Kyselyyn voivat osallistua sekä he, joilla oli diagnosoitu COVID-19 (uusi koronavirus) -infektio että he, joilla oli hengitystieoireita ilman diagnoosia.

Kysely löytyy linkistä: https://is.gd/awarestudy_v1

Verkkosivulla on tietoa tutkimuksesta, jota johtaa Martin Schwellnus Kapkaupungin yliopistosta Etelä-Afrikasta. Ennen osallistumista Sinulta pyydetään suostumuksesi tutkimukseen.

Kiitos panoksestasi myös kansainväliseen tutkimukseen ja tiedon lisäämiseen!