Tapio Korjus KIHUn hallituksen johtoon

Tapio Korjuksella on kymmenien vuosien tausta huippu-urheiluasiantuntijoiden johtamisesta sekä liikuntapoliittisesta vaikuttamistyöstä, urheilullisista saavutuksista kuten olympiavoitosta puhumattakaan. Hän otti puheenjohtajuuden vastaan innostuneena ja näkeekin KIHUn roolin suomalaisen huippu-urheilun kehittämisessä tärkeänä.

– KIHU on suomalaisen huippu-urheilun kruunun jalokivi, jolla on erityisen merkittävä tehtävä lajien valmennuksen kehittäjänä sekä asiantuntijatoiminnan, kilpailuetua hakevan tutkimustiedon ja uusien innovaatioiden tuottajana. Huippu-urheilussa ei ole koskaan varaa jäädä paikoilleen vaan työ on jatkuvaa kehittämistä. Se on ainoa keino pärjätä kovassa kansainvälisessä kilpailussa. KIHUlla on paljon maailmanluokan osaamista ja kyvykkyyttä, jolla luodaan kilpailuetua ja vastataan uusiin haasteisiin globaalissa huippu-urheilussa. Tähän työhön lähden hallituksen puheenjohtajana nöyrästi ja innostuneesti. Tavoitteet ovat meillä kaikilla korkealla, linjaa Korjus.

KIHUssa ollaan parhaillaan uudistamassa tutkimuskeskuksen strategiaa. Sen avulla päivitetään KIHUn toiminnan suuntaviivoja ja painopistealueita. Strategia antaa pohjan KIHUn toiminnalle suomalaisen huippu-urheilun kehittämisessä lähivuosina.

– KIHUn ja suomalaisen huippu-urheilun mittarit löytyvät kansainvälisiltä kentiltä – niin urheilutuloksissa kuin osaamisessakin. Parhaimpaansa KIHU pystyy vain tiiviillä yhteistyöllä kotimaisten ja kansainvälisten urheilu- ja tiedeverkostojen avulla. Tulevaisuuden kuva on innostava ja siihen pyrkiminen vahvistaa samalla huippu-urheilun yleistä arvostusta, Korjus kertoo.

KIHU-säätiön hallitukseen kuuluu yhdeksän kahdeksi vuodeksi kerrallaan valittua jäsentä. Ne nimetään Suomen Olympiakomitean (puheenjohtaja + kaksi jäsentä), Jyväskylän yliopiston (kolme jäsentä) ja Jyväskylän kaupungin (yksi jäsen) toimesta. Lisäksi hallitus valitsee toimikautensa ensimmäisessä kokoukseen kaksi lisäjäsentä kilpa- ja huippu-urheiluvalmennuksen ja sen kehittämisen piirissä toimivista henkilöistä.