Urheilijan terveys

Terveitä harjoituspäiviä

KIHUn urheilulääkärin ja fysioterapeutin vastaanotto on suunnattu kaiken tasoisille urheilijoille, jotka tarvitsevat apua terveyteen liittyvissä kysymyksissä.

Siirry suoraan lääkärin ja fysioterapeutin ajanvaraukseen painikkeesta. Alempana on lisätietoja vastaanotosta, hinnoista jne.

Urheilijoiden terveyden edistäminen

Urheilijan terveydenhuolto sisältää lääketieteen, urheilufysioterapian, urheilupsykologian ja urheiluravitsemuksen asiantuntijuutta. Urheilussa terveydenhuollon alat tekevät vahvaa yhteistyötä valmennuksen, urheilufysiologian ja biomekaniikan kanssa. Urheiluakatemia- ja valmennuskeskusympäristössä terveydenhuolto rakennetaan osaksi urheilijan polkua ja valmentautumisen tueksi.

Urheilijan terveyshaasteista suuri osa on kuormitusfysiologisia. Kyse on fyysisen ja psyykkisen kuormituksen, ravintotekijöiden ja energiansaannin, palautumisen ja unen sekä ympäristötekijöiden vaikutuksista oireiden ja sairauksien syntyyn. Tämän kokonaisuuden ymmärryksen avulla urheilusta nousevia terveysongelmia voidaan ennaltaehkäistä ja hallita.

Lääkärivastaanotto

Toiminta on osa liikuntalääketieteen erikoislääkärikoulutusta. Koulutuksesta vastaa liikuntalääketieteen erikoislääkäri Maarit Valtonen.

Urheilijoiden lääkärivastaanottoa pitävät liikuntalääketieteeseen erikoistuvat lääkärit. He ovat yleislääkäreitä, jotka KIHUlla työskennellessään syventävät asiantuntijuuttaan urheilijan terveyden edistämisessä ja hoidossa.

Lääkärimme:

Hinnat

Jyväskylän urheiluakatemian urheilijoille:

  • Erikoistuvan urheilulääkärin vastaanottokäynti (30 min.) 50 €
  • Erikoistuvan urheilulääkärin soittoaika (10 min.) 22 €

Normaalihinnat:

  • Erikoistuvan urheilulääkärin vastaanottokäynti (30 min.) 67 €
  • Erikoislääkärin vastaanottokäynti (20 min.) 100 €

Kaikkiin laskuihin lisätään 5 € toimistomaksu/lasku (paitsi lääkärin soittoaikaan). 

Soittoajoilla voit esim. kysellä tutkimustuloksia, uusia reseptejä tai pyytää laboratoriolähetteitä. Voit myös varata soittoajan, jos et ole varma vaatiiko asiasi vastaanottokäyntiä.

Huom! Laboratoriokokeiden tulokset eivät tule näkyviin Omakanta-palveluun. Tulokset saa lääkäriltä.

Lääkäreiden vastaanotto tapahtuu Hipposhallilla KIHUn lääkäritiloissa, Jyväskylän Urheiluakatemian toimiston vieressä. Osoite: Rautpohjankatu 6, 40700 Jyväskylä. Sisäänkäynti Rautpohjankadun puolelta ovesta B10.

Jyväskylän Urheiluakatemian vastuulääkärinä toimii liikuntalääketieteen erikoislääkäri Mira Kaikkonen, jonka tavoittaa sähköpostilla: mira.kaikkonen@jklura.fi.

Ajanvaraus

Varaa aika lääkärille ajanvarausjärjestelmän kautta alla olevasta linkistä.

Mikäli vaivasi vaatii kiireellistä arviota saman tai seuraavan päivän aikana, voit tiedustella vapaita aikoja suoraan erikoistuvalta lääkäriltä tekstiviestillä tai soittamalla (Krista Tapaninaho 040 750 3044 / Mia Rinta-Jaskari 044  780 9173). Mikäli asiasi koskee tutkimustuloksia tai muita puhelimisessa hoidettavia asioita, varaathan aina soittoajan ajanvarausjärjestelmästä.

Urheilufysioterapeutin vastaanotto

KIHUn fysioterapiavastaanotto on suunnattu urheilijoiden terveydenhuollon tueksi. Fysioterapiatoimintamme on jaettu valmentautumista tukevaan toimintaan ja kuntouttavaan toimintaan.  

Valmentautumista tukevassa toimintamallissa on tavoitteena vammariskin pienentäminen, harjoitettavuuden parantaminen sekä suorituskyvyn lisääminen. 

Kuntouttavassa toiminnassa on kyse oireen tai vamman kuntoutuksesta, joka suunnitellaan aina urheilijan ja valmentajan kanssa yhteistyössä. Yhdessä rakennamme harjoitussuunnitelman, jonka tavoitteena on kehittää haluttuja ominaisuuksia, vaikka täysipainoinen urheilu ei olisi mahdollista. 

Fysioterapeuttimme:  

Hinnat

Jyväskylän urheiluakatemian urheilijoille:

  • 60 min: 65 €

Normaalihinta:

  • 60 min: 87,50 €

Kaikkiin laskuihin lisätään 5 € toimistomaksu/lasku.

Ajanvaraus

Urheilijat voivat varata aikoja ottamalla suoraan puhelimitse yhteyttä fysioterapeuttiin.

Lisäksi Sannalle ja Markukselle voit varata aikoja ajavarausjärjestelmän kautta alla olevasta linkistä.

Jos et löydä sopivaa aikaa verkkoajanvarauksen kautta, ota yhteyttä suoraan fysioterapeuttiin soittamalla tai sähköpostitse. 

Lääkäri harjoituksissa

Erikoistuva lääkäri kiertää säännöllisesti urheiluakatemian harjoituksissa. Terveyteen liittyviä kysymyksiä voi esittää lääkärille harjoitusten aikana. Jos kysymys vaatii tarkempaa selvittelyä, ohjataan urheilija vastaanotolle.